A világ legbizarrabb hokis kabalái

Nem minden kabalafigura aranyos vagy menő. Sok csapat van, akik szeretnék, ha egy igazán egyedi állatka vagy lény képviselné őket: ilyenkor jönnek létre a furcsa, érthetetlen vagy egyenesen félelmetes kabalák.

 

1. Harvey the Hound

A Calgary Flames csapat neve alapján talán valami tüzes, lángokat megjelenítő figurát várnánk, amilyen például a sarokban látható. De nem, a Flames csapat kabalája egy üvegszemű, logónyelvű kutya, akiben ez a két tulajdonság úgy találkozik, mintha egy halott fajtársáról mintázták volna. A híresen furcsa nyelvet 2003-ban ki is tépte az Oilers edzője, Craig MacTavish.

 

2. Fin

Egy kardszárnyú delfinre gondolt a Vancouver Canucks csapat kabalájának megálmodója, a végeredmény azonban kínosan hasonlít az Alien főgonoszára. Aki előszeretettel harapott le fejeket. Nem csodálkozunk, hogy nem őszinte a kisfiú mosolya a képen!

 

3. Twister

Akármi is ez, nem szívesen ölelgetnénk! Egy újabb földönkívüli, vagy csak a legrosszabb rémálmok megtestesítője?

 

4. Victor E. Green

Nem távolodunk el a földönkívüli témától, ez azonban a Dallas Star csapat esetében indokolt választás. Nem tudjuk milyen bolygóról jött, ahol csápok helyett hokiütők nőnek az ember (űrlény) fején, de máris kedveljük a helyet. Nevét egyesek szerint a csapat színéről, mások szerint az alapító Norman Green-ről kapta.

 

5. Audie

Egy hatalmas zöld lény és a színész Eugene Levy szerelemgyereke. Kicsit szerencsétlen és segélykérő a pillantása egy ilyen kemény sporthoz, mint a jégkorong.

 

6. Thunderbug

Ő egy szentjánosbogár, a Tampa Bay Lightning kabalafigurája, ami eddig rendben is van. De milyen titkos családi kötelék fűzi vajon Pac-manhez?

 

7. Hat Trick

A Norfolk Admirals képviselőjével sem találkoznánk szívesen egy sötét sikátorban!