A magyar U18-as lányok a világ dobogóján állnak

A magyar válogatott két vereséggel és három győzelemmel zárta az ausztriai Divízió I/A világbajnokságot, ez a harmadik helyre repítette őket. A csapat mind az öt meccsen kiváló teljesítményt nyújtott, mérkőzésről mérkőzésre javítottak a teljesítményükön.

 

Már az első mérkőzés után tudni lehetett, hogy a magyar csapat a legjobb esetben is bronzérmes lehet, ha legyőzi a dánokat, mivel Szlovákia 5-1-re győzedelmeskedett a németek felett. Ezzel eldőlt, hogy az északi szomszédaink jutnak az elitbe, de a legizgalmasabb akkor is az utolsó, Dánia elleni mérkőzés volt. Lássuk a részleteket!

 

Összességében szépen járatták a korongot a mieink. Az első harmadban kétszer játszhatott fórban a magyar együttes, és végül a másodikat sikerült is kihasználni az utolsó percben, amikor Szamosfalvi Petra pontos lövéssel bevette a kaput.

 

Horváth Imola passzából szerzett gólt Kreisz Emma a második harmadban, aki a hosszú felsőbe lőtte a korongot. Viszont a dánoknak lehetőségük nyílt kihasználni az első emberelőnyüket, amiből Dahl szépített. Nem örülhettek sokáig, mert a 27. percben újabb magyar találat született Seregély Míra lövésével.

 

Az utolsó harmadban is a mieink akarta érvényesült. Emberelőnyben voltak nagy lehetőségek, de újabb gól nem született. Tóth Zsófia a dánok próbálkozásait is szépen hárította. A lányok ekkor is kézben tartották a meccset.

 

Teljesítményükkel Bedő Botod vezető edző is meg volt elégedve, aki így nyilatkozott a csapat világbajnokságon nyújtott teljesítményéről: „Az első gólunk kicsit késve érkezett a szokásoshoz képest, de jól játszottunk addig is. Ez a gól nagy erőt adott, a vezetés megszerzése után egyértelmű volt a meccs a számunkra, tudtuk kontrollálni az ellenfelet. A második harmadot sikerült úgy kezdeni, ahogy kellett volna az elsőt, 26 másodperc után gólt szereztünk. Összességében teljesen elégedett vagyok a csapattal, mind az öt meccsen mutatott teljesítménnyel. A szlovákok elleni tíz percet sajnálom egyedül, elizgultuk a meccs végét, azon kívül tökéletesen játszottunk végig. Mérkőzésről mérkőzésre javultunk és lépkedtünk előre a játék minden elemében. Az utolsó meccsen már nem követtük el azokat az apró hibákat, amiket az elején még igen. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy ezeket kijavítsuk.”

 

Ennek az eredménynek köszönhetően három győzelemmel és két vereséggel zárták a vb-t, így bronzéremmel térhettek haza.

 

Gratulálunk nekik, és reméljük, hogy a következő szezon legalább ilyen jól sikerül!

 

Forrás:  http://bit.ly/2AUwWmX