A jégkorong hatásai a mentális egészségre

Ha laikusként valaki a hokira gondol, akkor valószínűleg egy olyan versenysportként él a fejében, ami remekül fejleszti a gyerekek fizikai erőnlétét. És ez igaz is. Emellett azonban számos mentális egészségügyi előnye is van, melyek legalább ugyanannyira fontosak, még békeidőben is, nem hogy egy világjárvány alatt.

Javítja az agyműködést és enyhíti a szorongást

A testmozgás remek mód a hangulat javítására, hiszen endorfinokat szabadít fel, melyek segítenek leküzdeni a depressziót, a stresszt és a szorongást.

A jégkorong során az intenzív testmozgás mellett a gyors döntéshozatal is hasznos, elősegíti ugyanis az agy fejlődését. Ha ehhez hozzávesszük a csapattársakkal való összetartozás élményét, a bajtársiasságot, a versenyszellemet és a társas kapcsolatokat, megkapjuk a tökéletes receptet a fizikai és mentális egészséghez!

Segít a pozitív testkép kialakításában

Akár a felesleges testsúly leadása a cél, akár egy egészséges testkép kialakítása, a jégkorong mindkettőnek szuper, hatékony és szórakoztató módja. A gyors és lendületes mozgás maximalizálja az elégetett kalóriák mennyiségét, miközben segít izomzatot építeni, ami hosszú távú előnyöket biztosít a gyerekek számára. A kardiovaszkuláris egészségre is jó hatással van, hiszen friss oxigént juttat a vérbe, fejleszti a tüdőt, és növeli a sejtaktivitást.

Fejleszti a konstruktív kommunikációt

A hatékony kommunikáció az élet számos tényezőjének kulcsa. A produktív munkakörnyezettől a jó iskolai évekig: segít, hogy a társas kapcsolatok fenntartása kevesebb mentális stresszt jelentsen.

A gyors gondolkodás a hoki egyik legfontosabb része, a testbeszéd és a verbális kommunikáció a csapattagokkal pedig elengedhetetlen ehhez.

Megtanít győzni és veszíteni

Akár a jégen, akár azon kívül, fontos feladata a szülőknek, hogy megtanítsák a gyermekeiknek azt a gondolkodásmódot, ami a győzelemhez szükséges, és arra is, hogy tudjanak méltósággal veszíteni. A jégkorong kapcsán gyakran előjönnek ezek a beszélgetések, melyek alkalmat adnak rá, hogy felkészüljenek az élet más területén is a kihívásokra.

Forrás: nhtclangley.com