„A helyünkön vagyunk” – bronzérmesek az U18-as lányok

Sikerült megszereznünk a harmadik helyet a női U18-as divízió I/A világbajnokságon. Két győzelemmel, három vereséggel és egy bronzéremmel jöhetett haza Füssenből Bedő Botond csapata.

 

Bár Dánia és Franciaország ellen győztünk, a németek és a japánok azonban erősebbnek bizonyultak, hiába küzdött szépen a magyar csapat. Így nyilatkozott a vezetőedző a két vereség után:

„Két jó meccsen vagyunk túl a vereségek ellenére. A németeknek és a japánoknak is csak mi lőttünk eddig gólt, előbbitől csak mi vettünk el pontot. Nincs hiányérzetem, bár egy kis szerencsével mindkét meccset megnyerhettük volna. Ha reálisan nézzük, a helyünkön vagyunk. A bronzérem volt a minimális cél, a többi csak extra lett volna. Persze megfordult a fejekben az álom, de nem tartunk A csoportos szinten, azért még dolgoznunk kell. Taktikailag fegyelmezettnek kell lenni, bizonyos helyzetekben nem szabad izgulni, higgadtan kell megoldani azokat. Ha pedig lehetőség adódik, ki kell használni azt, vagyis több gólt kell lőnünk.”

A utolsó, olaszok elleni meccsen tehát az volt a cél, hogy pontot szerezzen az együttes. A meccs nem indult jól, már két perc után vezetett az olasz csapat, a második harmadban viszont sikerült egyenlítenünk Kreisz Emma találatával. Kemény meccs zajlott, az olaszok a kiesés ellen küzdöttek, de Tóth Zsófia jól védett, így döntetlennel már biztosan tudtuk, hogy megszereztük a bronzot. Szétlövés után végül 2-3 lett a végeredmény, az olaszok javára. A világbajnokság legjobb magyar játékosa Tóth Zsófia lett.