A hatvani iskolásokhoz látogattak el a jeges profik

A Hatvani Szent István Általános Iskola tornaterme izgatott gyerekekkel és jeges sportcsillagokkal telt meg. A program célja az iskolások figyelmének felhívása volt a mozgás jótékony hatására.

 

Szuper Levente és Kiss Andrea profi hokisok, illetve Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó osztották meg személyes tapasztalataikat a jeges sportok előnyeiről. A sportolók többek között meséltek arról, hogy milyen sok országba ellátogattak hivatásuknak köszönhetően, nyelveket tanultak, és csodás emberekkel ismerkedtek meg.

 

A gyerekek izgalmas feladatokat is kaptak az eseményen: interaktív játékok során szereztek kötetlen és vidám élményeket, közösen megnéztek egy direkt erre az alkalomra készült kisfilmet, és bepillantást nyertek a hivatásos játékosok pályafutásának meghatározó eseményeibe. A legbátrabb gyerekek a program végén oda is mehettek a sportolókhoz, hogy feltegyék kérdéseiket.

 

Persze az ajándék sem maradt el: Szuper Levente sportkártyákat és korongokat dedikált az ifjaknak. A sportoló egyébként úgy látja, hogy Magyarországon egyre élénkebb az érdeklődés a jeges sportok iránt, Hatvant pedig különös elismerésben részesítette, hiszen érezhetően erős a hoki népszerűsége és szervezettsége.

 

Forrás: http://bit.ly/2C4YOWs