8 inspiráló sportfilm, családi estékre

Akárhogyis, ahogy beköszönt az ősz, majd a tél, egyre több időt töltünk otthon, és ezeket az órákat nem csak eltölteni akarjuk, hanem jól tölteni el. Hoztunk néhány inspiráló filmet sportolókról, amik kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást nyújtanak.

Fontos megjegyezni, hogy mivel a legjobb sportfilmek a való élet történetein alakulnak, ebben a műfajban nehéz olyat találni, amiben ne lenne némi felnőtt tartalom vagy csúnya beszéd. Jó ötlet lehet előre megnézni a filmet, hogy tudd, mennyire való gyermekednek!

Későn kezdő

Az igaz történeten alapuló „The Rookie” egy baseballbajnokság legidősebb újoncának történetét mutatja be. A film üzenete az, hogy mindegy mennyi idő telik el, ne add fel az álmaidat! Egy történet a szeretteink és a család támogatásáról, hősökkel és antihősökkel. Míg a főszereplő egy felnőtt, aki álmait követi, a nézők bármelyik korosztályból találnak olyan karaktereket, akikkel azonosulni tudnak, a gyerekek a tanár főszereplő diákjai, illetve a gyerekei között.

Korlátok nélkül

Egy film, ami Ariana Berlin tornásznő igaz történetén alapul. A fiatal tornász súlyos sérüléseket szenvedett egy autóbalesetben, 14 évesen, ami miatt az olimpiáról szőtt álmai derékbe törtek. A hip-hopon és az útközben kialakult kapcsolatain keresztül Ariana visszatalál a gimnasztikához, és újra küzdhet egy álomért: a bajnoki címért. Egy inspiráló történet a szívről, a magabiztosságról, a kitartásról és a reményről, ami még a legvalószínűtlenebb körülmények között is kitart.

Angyalok a pályán

„Bármi megtörténhet!” A reményről szóló film két fiatal árvaházban élő gyermek életét követi nyomon, akik az Anaheim Angels szurkolói. Győzelmet remélnek évek óta tartó vesztes sorozat után. A csavar az, hogy kapnak egy kis segítséget néhány angyaltól. Ha gyermeked is kitart egy sportcsapat mellett, függetlenül az eredményeiktől, ezt a mesét biztosan szeretni fogja.

Csoda a jégen

Minden hokis kedvence lesz ez a film, ami az 1980-as évek téli olimpiai játékok amerikai jégkorongcsapatáról szól. Egy igaz történetet mesél el, melyben a fegyelem és a kitartás sikerhez vezet. Van néhány durva nyelvi és karakterkonfliktus, amelyet esetleg kezelni kell, de a pozitív üzenet átüt. Ne lepődj meg, ha a szívet melengető jelenetek után, a film végén ökölbe szorult kézzel izgulsz!

Terepfutás

Lehet, hogy a terepfutás inkább egyéni sport, mint csapatsport, ez a film azonban mégis az összefogásról szól. Az igaz történeten alapuló film az egyén szerepét és erejét világítja meg a csapat számára, és a csapat jelentőségét az egyén életében. Egyes felmerülő témák miatt inkább idősebb nézőknek ajánljuk, de ha úgy döntesz, hogy gyermeked kész megvitatni veled ezeket, akkor ez egy olyan film, amelyet az egész család élvezni fog. A különbségek áthidalásának, a nehézségek leküzdésének és egymás támogatásának története.

Szájkosaras kosaras

Ez a film nemcsak a sportról szól, hanem a barátságról és a csapatmunkáról is. A főszereplő fiú találkozik egy kutyával, aki hamarosan sztárjátékossá válik a kosárlabdacsapatában. Együtt vészelik át a nehéz helyzeteket, melyek igen súlyosak (a fiú édesapját gyászolja, és mind ő, mind a kutya bántalmazó helyzetekből szabadul). De ebben a filmben a jó fiúk dominálnak és pozitív az üzenete, a nézők boldogan állnak fel utána!

Életem a szörf

A hawaii Bethany Hamilton ígéretes szörfös volt, aki éppen akkor veszítette el a karját egy cápatámadásban, amikor karrierje felfelé ívelt. Életcélja és munkája e látszólagos elvesztésével együtt Bethanynek szembe kellett néznie a félelmével, amikor újra vízre száll, hogy azt csinálhassa, amit szeret. Bethany igazi erős, határozott, bátor és szenvedélyes egyéniség – csak a film első 20 percében történő cápatámadás lehet félelmetes a gyerekeknek. Kissé grafikusan ábrázolja a film. Ettől eltekintve az erős, tehetséges sportolónő története nagyon inspiráló.

Emlékezz a titánokra!

Ez az ikonikus film örök kedvenc, ha családi sportfilmekről van szó. Erős, pozitív karakterekkel és üzenetekkel ez a történet érzelmek egész sorát adja a nézőknek: frusztráción, szomorúságon, reményen, izgalmon és boldogságon vezet át. Az 1971-es, szegregáció utáni középiskolai futballcsapat igaz történetén alapuló „Remember the Titans” című film a szerelemről, a családról, a futballról és a csapatmunkáról szól. Minden bizonnyal van benne némi felnőtt tartalom, ennek ellenére úgy gondoljuk, az egész család élvezheti.

Forrás: activekids.com
Borítókép: Getty Images