4 fontos dolog, amire a jégkorong tanít

Lehet, hogy a szabályok nem kristálytiszták mindenki számára, mégis van néhány dolog, amit mindannyian megtanulhatunk. És ezek fontosabbak, mint az, hogy hogyan kell fogni az ütőt!

 

1. Az élet nem áll meg

A jégkorong gyors játék. Csak egyet pislogsz és már le is maradtál. A lelátóról még a korongot követni is nehéz, a pályán pedig még ütők és játékosok között is lavíroznod kell. Ha pedig elesel, nincs időd átgondolni, mid fáj. Felpattansz, és mész tovább. A játék senkinek sem áll meg, és ez az életre is igaz.

 

2. Bátorság!

A hoki nem való nyúlszívűeknek. Sokszor nálad sokkal nagyobb ellenfelekkel kell szembenézned, és kockáztatnod kell. Nem félhetsz a vereségtől, a kudarctól, de még a sérülésektől sem. Ezek mind olyan kockázatok, amikkel egy hokisnak szembe kell néznie. Mindig a lehető legjobban teljesíteni, minden rizikó ellenére!

 

3. Fontos a karakter

A jégkorongosok általában jó fiúk. Nagyon ritkán hallunk olyan híreket, hogy NHL játékosok ellen eljárás indult… Ráadásul nem csak a PR-juk miatt hisszük ezt: gondoljunk csak arra a Halloweenre, amikor a felnőtt férfiak szőke parókával a fejükön látogatták meg a Disney-rajongó gyerekeket a bostoni kórházban. Nem is beszélve a rengeteg videóról, amely megörökítette a pillanatokat, amikor odaintegetnek egy-egy rajongónak, korongot vagy pacsit adnak nekik!

 

4. Állj ki magadért és a társaidért!

Ez nem azt jelenti, hogy verekedj. A jégkorongban sokszor előfordul, hogy harc kerekedik a pályán: ilyenkor a csapattársak mindig egymás segítségére sietnek. Fontos, hogy ismerd a korlátaid és a képességeid, hogy tisztában legyél magaddal, és kiállj a csapatért. Ne toleráld a rossz bánásmódot!

 

A jégkorong nem csak egy két csapat srácról szól, akik korcsolyáznak, és egy korongot passzolgatnak. Ez egy szenvedély, egy életmód, íratlan szabályok halmaza. Kell hozzá szív és lélek, és kell hozzá fizikum és akaraterő. Büszkék vagyunk rá, hogy hokirajongók vagyunk!

 

Forrás: readunwritten.com