3 tipp felszerelés-vásárláshoz, kezdőknek

Bármilyen ifjúsági sportról is van szó, a megvásárolható felszerelések száma végtelen, ezt sokszor a pénztárcánk is igazolhatja. Vannak azonban olyan sportágak, melyek esetében valóban mindennek az alapja a jó felszereltség.

Kosárlabda? Egy labda és egy pár cipő. Terepfutás? Még labda sem kell. A jégkoronghoz azonban komoly felszerelés tartozik, a kezdő szülőknek pedig nem könnyű eligazodni a piacon. Mire van szükség? Mennyit érdemes költeni?

Szerencsére Bob Mancini, az USA Hockey amerikai fejlesztési programjának regionális menedzsere segít a döntésben. Három olyan szempontot vázolt fel, melyekre különösen figyelni kell, ha ifjúsági játékosokról van szó.

Legyen jó a méret!

Mancini első tanácsa: győződj meg arról, hogy megfelelő méretű felszerelést vásárolsz, különösen a korcsolyát illetően.

Tima Miroshnichenko / Pexels

"Ha azt akarjuk, hogy a gyerekek élvezzék a játékot, és megtanuljanak korcsolyázni, rendelkezniük kell egy tisztességes korcsolyapárral, ami passzol rájuk" - mondta. "Nem feltétlenül kell a legdrágábbat megvenni, de a mérete nem lehet túl nagy!”

A rosszul illeszkedő korcsolyák miatt a lábuk csúszkálhat, a bokájuk megfájdulhat, és általában is kényelmetlenek. Ez visszavethet egy fiatal játékost, lemaradhat a többiektől, vagy - ami még rosszabb - arra késztetheti, hogy abbahagyja a sportot.

Hasonlóképpen fontosak a jól illeszkedő lábszárvédők is.

"A sípcsontvédők határozzák meg, hogy hogyan tudod mozgatni a bokád és a térded, így a korcsolyázás képességét is" - mondta Mancini. „Ismét nem kell kiürítened a pénztárcád. De a méret legyen jó!”

Győződj meg róla, hogy biztonságos!

A hokis felszerelés elsősorban nem a kényelemről szól: a játékosok biztonsága szempontjából kulcsfontosságú. A megfelelő méretű sisak, maszk, fogvédő és nyakvédő megtalálása a legfontosabb.

Nem szabad túl nagy sisakot vásárolni, csak azért, hogy idővel belenőhessenek a gyerekek. A pontos, szoros és biztonságos illeszkedés elengedhetetlen. Ha nem vagy egészen biztos a dologban, kérdezd meg az áruház dolgozóit!

Tima Miroshnichenko / Pexels

„A nap végén a legfontosabb a biztonság”- tette hozzá a szakember.

Nemcsak a fizikai, hanem a mentális biztonsághoz is hozzájárul az, ha a játékosok tudják, hogy nem eshet bajuk. Ehhez pedig kényelmes felszerelés kell!

Külön figyelem az ütőnek

Kisebb vagyont el lehet költeni egyetlen, a legfinomabb anyagokból készült hokiütőre, de kezdő hokisoknál ez nem indokolt és nem is szükséges. Egy tisztességes fa ütő remek választás.

Anton Belitskiy / Pexels

„Vannak olyan márkák, aki felismerték, hogy a gyerekek számára elég egy egyszerű, könnyen használható ütő is, ezeknek pedig az ára is sokkal kedvezőbb, mint a profi ütőké.”

Forrás: admkids.com

Borító: teezersteamsports.com