10 szabadtéri elfoglaltság nyárra

Végre itt a nyár! Kimehetünk a szabadba, élvezhetjük a friss levegőt és ahogy a forró napsütés szép lassan elnyomja minden vágyunkat az aktivitásra. Nem úgy a gyerekekét! Hoztunk néhány foglalatosságot, amivel leköthetjük őket és elérhetjük, hogy a szabadban töltsék a nyarat.

"Gyermekeink hetven százaléka nem mozog annyit, amennyi az egészséghez szükséges, több mint egyharmaduk pedig túlsúlyos vagy elhízott" – állította Dr. Michael Stuart, az USA Hockey főorvosa. „A szobában sokkal könnyebb a kanapén ülni, mint odakint nem mozogni. A napfénytől származó természetes D-vitamin szintén jó dolog."

Mennyi mozgás szükséges naponta?

A szakértők legalább 60 perc fizikai aktivitást javasolnak minden nap. Egy héten legalább három nap tartalmazzon ez az egy óra izomerősítő gyakorlatokat, ami kortól függően lehet fekvőtámaszozás, függeszkedés, kötélhúzás, súlyzós edzés vagy mászókázás. Szintén heti háromszor szükséges a csontokat erősíteni, ehhez a futás, az ugrókötelezés, a túrázás is szuper!

Összességében viszont az a lényeg, hogy a gyerekek kint legyenek a szabadban és mozogjanak!

Tenisz

Csak egy ütő kell és irány a helyi teniszpálya! A teniszezéshez olyan képességekre van szükség, amiknek fejlesztése nagyon hasznos lehet a hokisok számára: koordináció, gyorsaság és állóképesség. Űzzétek heti szinten, hozd össze a gyereked barátaid és játszanak egymás ellen!

Ugrókötelezés

Szórakoztató csonterősítő gyakorlat, amit egyedül, de többen is lehet játszani. Javítja az állóképességet, a koordinációt és az egyensúlyt.

Pixabay.com

Házimunka (?)

Jól olvastad. Házimunka: fűnyírás, kertészkedés, barkácsolás. Nem csak leköti és megmozgatja a gyerkőcöket, de felelősségre is tanítja őket. Ráadásul értékes együtt töltött idő!

Golf

Nem meglepő, hogy a hokisok jó golfozók. Bár itthon kevesebb a lehetőség, mint külföldön, azért itt is találni golfpályákat és táborokat, de golfozni akár a hátsó kertben is lehet!

Úszás

Minden korosztály számára szuper tevékenység, erősíti az izmokat és nem terheli az ízületeket. Ráadásul egy fontos készség, amit mindenkinek el kell sajátítania. A szülők pedig a parton pihenve figyelhetik, ahogy gyerekük lubickol.

Pixabay.com

Foci

Cselezés és dekázás, passzolás és védés. Focizni mindenki tud, csak egy labda és néhány haver kell hozzá!

Túrázás

Használd ki Magyaroroszág túraútvonalait és csodálatos tájait! A túrázás egy nagyszerű sport, ami erősíti a csontokat.

Indítsd be az öntözőrendszert!

Ennyi is elég ahhoz, hogy a gyerekek nevetve futkározzanak a friss levegőn. Ha laposodik a buli, dobj be egy labdát és máris lefoglaltad őket néhány órára!

Vitolda Klein I Unsplash

Lufik!

A legkisebbek számára igen szórakoztató néhány színes lufi, de a nagyobbak is szívesen passzolgatnak vele. Versenyezzetek, ki tudja legmagasabbra felütni, vagy ne hagyjátok, hogy a földhöz érjen!

Biciklizés

Szintén minden korosztály számára kiváló sport, ráadásul nem kötött helyhez. Figyeljetek a biztonságra és mindig hordjatok sisakot!

Forrás: minnesotahockey.org