10 hokis film télire, nem csak kicsiknek

Eljött a karácsonyi szünet, a tökéletes alkalom arra, hogy bekuckózzon a család a nappaliba, mindenki forró kakaóval teli bögrét ragadjon és nézzetek egy jó filmet: mi másról, mint a hokiról?

 

Elhoztuk a mi kedvenc jégkorongos meséinket és filmjeinket, szemezgessetek a listából! Azért maradjon jövőre is!

 

1. Kerge kacsák

Vígjáték az egész családnak: a Kerge kacsák egy lelkes hokicsapatról, és egy kevésbé lelkes, közmunkára kényszerített ügyvédről szól, aki hogy, hogy nem a jégkorongos gyerekek csapatába kerül. Elő kell vennie gyermekkori énjét és régi álmait, ha sikerre akarja vezetni a lurkókat!

2. Hokipalánta

Egy keményfejű kapus és egy közeledő bajnokság története, barátságról, küzdelemről, kitartásról. A kanadai vígjáték elsősorban jégkorongrajongó gyerekeket szólít meg.

3. Mindörökké hoki

A 17 éves William feje fölött sötét fellegek gyűlnek, amikor edzője kritikát fogalmaz meg játéka iránt, édesanyja pedig kórházi ápolóként egy beteg kisgyerek mellett tölti idejének nagy részét. A motivációt végül ott találja meg, ahol nem is számít rá: a kórház kórtermében.

4. Varázskori

Mese az egészen kicsiknek egy kisfiúról, akinek leghőbb vágya, hogy a világ legjobb jégkorongosa legyen!

5. Csoda a jégen

Filmdráma egy lehetetlen küldetésről: egy főiskolásokból álló amatőr csapat a szovjet együttes ellen. Így lettek nemzeti hősök az 1980-as téli olimpia amerikai játékosai.

6. Jégtörők

A Jégtörők szó szerint törik az utat: akkor is, ha áll előttük valaki. Dunlop edző merész lépésre szánja el magát, hogy visszahúzza másodosztályú csapatát a lejtőről: felveszi az együttesbe az enyhén infantilis testvérhármast, akik lemossák az ellenfelet a pályáról. Amerikai vígjáték Paul Newmann-nal, az idősebb korosztálynak!

7. Majd ha fagy

Az alaszkai Mytery hokicsapata talán nem a legerősebb, talán nem a legtiszteletreméltóbb és nem is túl ügyesek, de amikor kihívják őket egy hatalmas küzdelemre, összefognak, hogy ne kelljen a nekik szánt balfácán-szerepben tündökölniük. Vajon sikerül nekik elkerülni azt, hogy nevetségessé váljanak? 12 éves kortól ajánljuk.

8. Fogtündér

Derek egy igaz, kőkemény hokis, aki nem hisz holmi tündérmesékben. Egészen addig, ameddig hitetlenségéért el nem nyeri büntetését: két hétig szárnyakra kell cserélnie jégkorongfelszerelését! Dwayne Johnson, a Rock, mint fogtündér? Ezt látni kell!

9. Csapd le, csimpánz!

A történet központjában egy csimpánz áll, aki gondozója halála után kanadába indul, hogy visszatérjen mamájához. Útközben azonban más küldetésre lel: egy süketnéma kislány barátjaként. És persze hokisként.

10. Térdvédő vagy flitter

Jégtündér hoki-álruhában: Katelin ösztöndíjasként bejut egy híres iskolába, azonban be kell szállnia a jégkorongcsapatba, hogy indulhasson az olimpián. Vajon sikerül titokban tartania, hogy valójában sosem készült hokisnak? Elsősorban lányoknak ajánljuk, de az egész család élvezheti.