10 dolog, amiért szeretjük a jégkorongot

Száz okunk is van, amiért imádunk jégkorongozni. Talán ezer is. Vagy egy millió. De most vessünk egy pillantást ezek közül a tíz legfontosabbra!

A gólok: Nincs jobb érzés annál, mint amikor gólt szerzünk a csapatnak, és együtt ünnepelhetünk!

A nagy védések: Mint az utolsó védelmi vonal, a kapusok nagy nyomás alatt élnek. Egy nagy védés fokozhatja mindenki önbizalmát és megváltoztathatja a mérkőzés lendületét.

A sebesség: A korcsolyázás a sebességről szól, és a hokis gyerekek egyre gyorsabban és gyorsabban mozognak. Ahogy fejlődnek, úgy válik a játék még szórakoztatóbbá és izgalmasabbá.

A hangok: A korcsolya élének a hangja, ahogy siklik a jégen, a korong pattogása, a gyerekek kiabálása és nevetése, a sípok és a taps, és ez csak néhány példa. Ezektől lesz a jégpálya a második otthonunk.

A csapatmunka: A jégkorong igazi csapatsport, amely megtanítja a gyermekeket együtt dolgozni, kommunikálni és támogatni egymást. Ezek a készségek egy életen át megmaradnak.

A kudarcok: Sok hullámvölgyet kell átélnie a játékosoknak ifjúsági jégkorong karrierjük alatt. De ez is a sport varázsának része. Nehéz végignézni, amikor a gyerekeket kudarcot vallanak, de így tanulnak, nőnek és fejlődnek, a jégen és azon kívül is.

A fejlődés: A jégkorong egy nagyon nehéz sport. Végignézni, ahogy a fiatal játékosok fejlődnek és egyre ügyesebbek lesznek egyszerűen leírhatatlan.

Az öltöző: Soha nem lehet tudni, milyen beszélgetések zajlanak az öltözőben. Ez egy különleges hely, ahol a gyerekek önmaguk lehetnek, bármiről beszélhetnek és szocializálódhatnak.

A tornák: Egy nagy ünnepi vagy szezonzáró torna mindenkit lázba hoz.

A barátságok: A jégkorong által kialakult barátságok egy életen át fennmaradhatnak. Kérdezd csak meg a profi játékosokat! Legtöbben még mindig kapcsolatban állnak fiatal hokis barátaikkal. A barátokkal való versengés és az együtt-fejlődés élménye rendkívül különleges.

Forrás: admkids.com