10 recept, ami segít túlélni a forró napokat

A nyár kellős közepén járunk, ami azt jelenti, hogy szinte elviselhetetlen a forróság. Kinek van kedve ilyenkor a meleg ételekhez? A tűzhely mellett állni egész délelőtt meg főleg… Nyáron hajlamosabbak a gyerekek is kevesebbet enni, azonban az ActiveKids sportmagazin receptgyűjteményével biztosan elfogy minden a tányérról, és máris indulhatnak tovább elégetni a megszerzett energiát!

1. Fagyasztott dinnye-kabob

Fagyasztott dinnye-kabob.

Egy fagylaltos kanállal készíthetsz valódi gombócokat, de kockára vágva is remekül mutatnak a dinnyedarabok saslikra tűzve. Dobd be a fagyóba pár órára és lehet rágcsálni!

2. Brokkoli-karfiol saláta

Brokkoli-karfiol saláta

Nem könnyű rávenni a gyerekeket, hogy zöldséget egyenek, de a bacon és a sajt sokat segít! Egy nagy tálban pirítsd meg a brokkolit és a karfiolt, adj hozzá zellert, borsót és bacont. Az öntet majonéz, némi cukor, parmezán, ecet, só és hagyma csodálatos keveréke.

3. Citromos jégkrém

Citromos jégkrém

Készíts limonádét, adj hozzá némi joghurtot és fagyaszd le! Sziruppal édesítheted.

4. Hideg zöldséges pizza

Hideg zöldséges pizza

A pizza hidegen általában nem az igazi, de ezzel a recepttel más a helyzet. Használj krémsajtot és nyers zöldségeket feltétként!

5. Görög joghurtos burgonyasaláta kaporral

Görög joghurtos burgonyasaláta kaporral

Igazi klasszikus hidegtál, kicsit egészségesebben: görög joghurtra cseréltük a majonézt. Ízesítsd mustárral, citrommal, hagymaporral, sóval és borssal!

6. Fagyasztott joghurt-falatok

Fagyasztott joghurt-falatok

Nem kell hozzá más csak joghurt, eper és jégkocka-tartó! Törd össze az epret egy villával, keverd össze a joghurttal és fagyaszd le!

7. Banán-kelkáposzta-ananász smoothie

Banán-kelkáposzta-ananász smoothie

Rosszul hangzik, de tényleg finom, ráadásul tele van vitaminnal! Adj hozzá mogyoróvajat, mézet, görög joghurtot és mandulatejet! Az eredmény isteni lesz!

8. Szezámmagos, mogyorós noodle, sült tofuval

Szezámmagos, mogyorós noodle, sült tofuval

Nyomd ki a tofuból a vizet, vágd kockákra és olajon süsd meg! Ha igazán ropogós eredményt szeretnél, forgasd kukoricakeményítőbe és szezámmagba, esetleg panírozd be! Süsd meg sütőben, közben néha forgasd. A szószhoz keverd össze a mogyoróvajat fokhagymával és gyömbérrel, adj hozzá szójaszószt, chilit, cukrot és egy kis halszószt. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés meleg vizet! A noodle tésztát főzd ki a leírása szerint. Tálald friss zöldségekkel!

9. Kuszkusz-saláta

Kuszkusz-saláta

Főzd meg a kuszkuszt! Önts rá alaplevet, tegyél hozzá sót és mehet a mikróba! Három és fél perc elég is lesz. Add hozzá a babból, kukoricából, paprikából, paradicsomból és mogyoróhagymából álló salátát, és ízesítsd cayenne borssal, fokhagymaporral, sóval, olívaolajjal és citromlével!

10. Pillecukor-sütemény, hidegen

Pillecukor-sütemény

A tábortüzek süteménye, hidegen. Rétegezd a hozzávalókat, akárha lasagnét készítenél: tejszínhabba forgatott pillecukor-réteg kerül alulra, rá graham keksz, majd karamellás ganache. Aztán újra pillecukor és így tovább, az utolsó réteg újra pillecukor legyen. Éjszakára tedd hűtőbe!