Hatalmas bulira kerül sor január 21-én a Városligetben

hoki edzés gyerekeknek

Hatalmas bulira kerül sor január 21-én a Városligetben. Ezen a napon a Műjégpálya teljes területe a jégkorongé, a gyerekeké és a szüleiké lesz, pirkadattól alkonyatig, pontosabban reggeltől sötétedésig. Sok-sok csapatot és ezernyi kis hokist várnak a szervezők. A kapuk azonban nem csupán azok számára lesznek nyitva, akik már ismerik ennek a csodás sportnak az örömeit, hiszen a Gyerehokizni.hu-bázison, a Vajdahunyadvár felőli oldalon az abszolút kezdők is belekóstolhatnak e jeges világ vagány ízeibe.

 

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára kérdésünkre elmondta, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg tavaly első alkalommal a Magyar Hoki Napját. A 2016-os rendezvény egyfajta nyitányképpen meglehetősen sikeresnek bizonyult. Elsőre ugyan nem sikerült megkapnia a szövetségnek az egész Műjeget, és a leköthető idő is rövidebbnek bizonyult, ám így is 18 kis pályát tudtak lerakni 36 kapuval, amelyeken több mint 60 klub 850 játékosa kergette a pakkot nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel.

 

A cél az örömszerzés, a fesztivál, a dzsembori, no meg persze az is, hogy akit már érdekel ez a kultúra, vagy akár csupán arra jár, lássa, milyen nagyszerű dolog is a jégkorong, és megérezze a feelinget. Ehhez kétségkívül hozzájárulhat most a méretek változása is. Képzeljék csak el, milyen lesz a hídról letekinteni a jégre, ahol ameddig a szem ellát, mindenütt színes szerelésbe öltözött apró sportolók rohangásznak rendületlenül! Ezt meg kell nézni, nem igaz?  

 

Mudra LászlóFotó: Vanik Zoltán

 

Az elképzelések annyiban változtak, hogy míg az előző alkalom kifejezetten a klubokról és kis játékosaikról szólt, addig most határozott mozdulattal nyitnak a laikusok felé is. Ez magából a programból is kiderül. A délelőtt folyamán a nagyobbaké, vagyis az U10-esek csapatoké lesz a terep, kora délután pedig jöhetnek az U8-asok, a szuperminisek. A pálya közepe azonban egész nap a kezdő gyermekeké, akiket nagy erőkkel és számtalan meglepetéssel várunk. A program teljes egészében ingyenes, ehhez elég regisztrálni honlapunkon, itt tudnak jelentkezni az érdeklődők, az érkező felnőttek és gyerekek számának megadásával.

 

A helyszínen a gyerehokizni.hu jóvoltából a teljesen kezdőknek korcsolya- és hokioktatást is biztosítanak a Magyar Jégkorong szövetség edzői. Ezen kívül a hazai jégkorongsport legnagyobb támogatójaként a ŠKODA Magyarország ügyességi játékokkal is készül a nagy napra, de a szülőknek is érdekes programokkal kedveskednek, amik mind arra készítenek fel, hogy milyen lesz majd jégkorongos anyukának-apukának lenni, plusz sok-sok infóval szolgálnak erről a sportról. Még egy nyalánkság: a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt készülnek bluebox fotózással. Mindenki különböző hátterek előtt pózolhat, az elkészült képeket pedig emailben küldik majd el.

 

magyar_hoki_napja_800x500px_02Fotó: Mudra László

 

Összefoglalva a legfontosabbakat: segítőinkkel és számtalan meglepetésekkel várunk mindenkit a Magyar Hoki Napján, január 21-én a Városligeti Műjégpályán.

Regisztráció a weboldalunkon!