Beszámoló a KMH nemzetközi U8 tornáról

hobbi jégkorong liga

Szombaton délután nemzetközi U8 torna került megrendezésre a Tüskesátorban a KMH szervezésében. A megmérettetésen két szlovákiai csapat, a Gyetva és az Érsekújvár, valamint három budapesti, az UTE, a Pólusi Pingvinek és a házigazda KMH vettek részt.

 

A torna remek hangulatban telt, a gyerekek élvezték a mérkőzéseket, minden csapat összemérhette tudását egymással. Az esemény alatt a lelátók is megteltek, szülők, rokonok buzdították az ifjú reménységeket. A rendezvény családias hangulatáról a házigazda csapat játékosainak anyukái gondoskodtak, akik a szokásos módon kitettek magukért. A mérkőzések közötti szünetekben minden résztvevőnek jutott egy-egy finom falat vagy egy pohár forró tea.

 

A torna apropóján az egyik főszervezőt, a KMH U8 csapat vezetőedzőjét, Vitárius Károlyt kérdeztük:
„ Októberben meghívást kaptunk a szlovákiai Gyetva csapatától egy hasonló lebonyolítású tornára, ahol nagyon jól éreztük magunkat, és nem utolsó sorban jól is szerepeltünk. Ezen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy mi magunk is szervezünk egy ilyen eseményt, amely amellett, hogy minden esetben egy kellemes hangulatú, családias találkozó, nekünk edzőknek is segít visszacsatolást adni arról, hogy a csapataink mennyit fejlődtek önmagukhoz és a többiekhez képest. Úgy gondolom, az ilyen tornák mindig magukban hordozzák a csapatépítés lehetőségét, gondolok itt akár a gyerekekre, akár a szülőkre, valamint a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is jelentős szerepet töltenek be, nem is beszélve arról, hogy a gyerekek számára az új ismertségek, barátságok kötésének lehetőségét is jelenti egy-egy ilyen alkalom!”

 

A torna végén a gyerekek élményekkel gazdagodva indultak haza, az ünnepélyes eredményhirdetés nem a hagyományos módon zajlott. Az esemény lezárásakor minden gyermek éremmel a nyakában korcsolyázhatott le a pályáról, ezzel is kifejezve azt, hogy nem az elért helyezés a legnagyobb eredmény, hanem a játék öröme és a fejlődés lehetősége.

 

Szerző: Sándorfi Réka