SIKERES A CSAJOS HÉTVÉGE

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a World Girls’ Ice Hockey Weekend idei budapesti rendezvénye.

 

Mintegy 120 gyermek vett részt a Tüskesátorban megrendezett World Girls’ Ice Hockey Weekend programján. A legkisebb lány, aki korcsolyát húzott, hároméves volt, és egészen a tizenévesekig sokakat megmozgatott a rendezvény.

 

A regisztráció után mindenki saját, az alkalomra készített mezt kapott, amelyet büszkén viselt. A gyerekek bemelegítésként körbekorcsolyáztak a jégen, teljesen megtöltve azt, majd csapatképek készültek. Ezt követően a pályát három részre osztották, és kezdődtek a játékos programok: a jégen korcsolyázási és képességfejlesztő feladatok követték egymást, lehetett gyakorolni a passzolást és a cselezést is, valamint kispályás meccseket is játszottak.

 

A Tüskesátor mellett is nagy volt az élet, aki éppen nem a jégen volt, sorversenyeken próbálhatta ki ügyességét. Népszerű volt az arcfestés, az asztali hoki és a korongtorony-építés is.

 

Kolbenheyer Zsuzsanna, az MJSZ alelnöke elmondta, hogy minden évben egyre többen vesznek részt ezen a programon.

 

„Sokat jelent a lányoknak egy olyan rendezvény, ami csak róluk szól, amikor nem egy fiúcsapat tagjai, hanem azt lehet megmutatni, hogy a jégkorong számukra is egy fantasztikus sportlehetőség. Vannak olyanok, akik egy ilyen rendezvény miatt kezdik el a hokit, vagy már elkezdték, és lelkesebben járnak a későbbiekben edzésre, mert látják, hogy ez egy összetartó közösség” – fejtette ki.

 

A rendezvényen részt vett a magyar női válogatott több tagja is, akik a jégen is adtak tanácsokat, és boldogan osztották az aláírásokat a gyermekeknek.

 

„Az volt a cél a részvételükkel, hogy példát mutassunk a kislányoknak: ha elég szorgalmasak, akkor ide is el lehet jutni. A válogatottaknak ez is egy felelősségük, hogy mentorálják a gyerekeket” – tette hozzá Kolbenheyer Zsuzsanna.

 

Gasparics Fanni, a magyar válogatott és a KMH játékosa is ott járt az eseményen.

 

„Már többször voltam ilyen sportágnépszerűsítő rendezvényen, és mindig jó látni, hogy a kicsi lányok, mint amilyen egykor én is voltam, hogyan kezdik el játszani és élvezni a hokit. Az a legfontosabb, hogy megszeressék a jégkorongot, hiszen ha szeretik, akkor tudják szenvedéllyel játszani. Én hétéves voltam, amikor elkezdtem jégkorongozni. Nekem is hamar is megtetszett, hogy egyre jobban tudok a koronggal bánni, aztán passzolni és lőni megtanulni. Az óvodások, általános iskolások közül egyre többen kezdenek el játszani, és remélem, hogy sokra viszik majd” – mondta.

 

A World Girls’ Ice Hockey Weekendet 2011-ben hívta életre a nemzetközi szövetség (IIHF), és azóta minden évben megrendezik, több ezer résztvevővel Európában és a tengerentúlon. Az idén 42 országban tartottak programokat ezen a hétvégén.

 

Forrás: https://www.jegkorongszovetseg.hu/sikeres-a-csajos-hetvege