Hokis szülők, ha összefognak! – MAC BP Children’s Ice Hockey Cup

hobbi jégkorong liga

 

Három anyuka egy évvel ezelőtt elhatározta, hogy megszervezik életük első U10-es tornáját, hogy visszahozzák gyermekeiknek azt az érzést, amit még 2014-ben élhettek át egy nemzetközi hokitornán. Hajni, Móni és Réka tapasztalatok nélkül, ám annál nagyobb lelkesedéssel estek neki a munkának és végül hatalmas sikerrel jártak: összesen 200 kismanó játszott két napon keresztül a jégpályán. Idén pedig még nagyobb fokozatra kapcsolnak.

 

 

A tavalyi első alkalom után újra lesz MAC Budapest Ice Hockey Cup. Idén is a Tüskecsarnokban mérkőznek meg a gyerekek, január 28-án és 29-én.

Az egész valahogy úgy kezdődött, hogy Hajni és Móni párszor részt vettek a bécsi Háromkirályok gyerektornán, ahol kedvet kaptak ahhoz, hogy megcsinálják a saját nemzetközi kupájukat. Később csatlakozott hozzájuk Réka, és így már hárman vágtak neki az első kupa megszervezésének. Sokan segítettek nekik, még több hokisszülő, így végül anyagilag is megvalósítható lett a rendezvény. sőt, a Magyar Jégkorong Szövetséggel karöltve sikerült elhozniuk a szerény körülmények között készülő, de annál lelkesebb csíkszentimrei csapatot is.

 

Az első nem is sikerülhetett volna jobban. A gyerekek meccseit osztálytársak, tesók, barátok és családtagok követték végig, így teljesült Hajniék célkitűzése, hogy minél több gyerek találkozzon ezzel a csodás sporttal. Fontos szempont volt még a szervezésnél, hogy a gyerekek a meccsek mellett élményekkel is gazdagodjanak, amit szintén sikerült teljesíteniük: a kupán ott volt Csúszka, fellépett a DRuMSTeRS, szóval tényleg minden a gyerekekről szólt.

 

 

Idén jöhet az ismétlés! Már csak pár nap és újra összegyűlnek a csapatok, – idén még többen – megmérkőznek, barátkoznak és egy hatalmasat buliznak a Tüskében. Jó látni, hogy ha hokisszülők összefognak, szinte bármire képesek.

 

Az eseményt itt találjátok:

https://www.facebook.com/events/1314136891980814/

 

Mi mindenkit arra buzdítunk, hogy jöjjenek ki, szurkoljunk együtt a gyerekeknek!

Valahogy így: