Generáció kísér generációt

hobbi jégkorong liga

Vasárnap elrajtolt az U18-as Divízió I-es női jégkorong Világbajnokság a Tüskecsarnokban. A magyar válogatott a szlovákokkal, németekkel, franciákkal, norvégokkal és az osztrákokkal mérkőzik meg a január 8-14 között megrendezésre kerülő eseményen.

 

Vasárnap este 19 órakor a magyar női U18 válogatott a szlovákok ellen kezdte meg szereplését a divízió I A csoportjában. A korongbedobást megelőzően a házigazda magyarokat a Kanadai Magyar Hokiklub SE legifjabb női játékosai kísérték fel a pályára. A húsz kislány, aki az U18-asokkal együtt lépett jégre a csapatok bemutatását megelőzően, egytől egyig a KMH SE igazolt játékosai, U8-tól egészen U12 korosztályig szerepelnek a MJSZ korosztályos bajnokságaiban.

 

A kislányok számára hatalmas élményt jelentett a magyar női ifjúsági válogatottal együtt pályára korcsolyázni;

 

Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kislánya, Horváth Maja is a jégkorongozást választotta. Maja, jelenleg a KMH U12 Kalózok csapatában játszik. A sportágat nyolc éves korában egy iskolai testnevelés óra keretein belül próbálta ki és egyből beleszeretett. “Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy engem is beválasztottak azok közé, akik a magyar női U18 válogatottat kísérhetik fel első mérkőzésükre vasárnap este, mivel a legnagyobb álmom, hogy egy napon én is válogatott játékosként képviselhessem Magyarországot.” Maja azt is elárulta nekünk, hogy kedvenc női játékosa és egyben egyik példaképe, a KMH felnőtt női válogatott játékosa, Somogyi Vivien.

 

Képek az eseményről:

maja_vivi

u18_1

u18_2

u18_4

 

Szerző: Sándorfi Réka
Fotók: Somogyi Viktor