UP: Bugár Gábor Svédországban folytatja

jégkorong utánpótlás

Bugár Gábor Svédországban folytatja a pályafutását. A 17 éves jégkorongozó izgatottan várja, hogy a következő szezonban kipróbálhassa magát a skandinávok U18-as elitbajnokságában.

Bár a felkészülést a MAC Budapest U20-as jégkorongcsapatával kezdi meg Bugár Gábor, augusztus 15-én repülőre ül és Svédországig meg sem áll. A 17 éves játékos ugyanis a skandináv országban folytatja pályafutását, az U18-as elitbajnokság északi csoportjában szereplő Boden együttesében.

„Az egyik ismerősünk Svédországban dolgozik, ő beszélt rólam az ottani edzőknek – idézi fel. – Az asiagói U18-as divízió I/B csoportos világbajnokság alatt követték a meccseinket streamen, utána kerestek meg és felajánlották a lehetőséget, hogy náluk játsszam a következő szezonban. Személyesen még nem találkoztam velük, de az edzővel és a kinti iskolával is sokat beszéltem. Rengetegetgondolkoztam, több ember véleményét is kikértem, és a döntésemben fontos szerepet játszott az edzőm, Kangyal Balázs véleménye, aki támogatta, hogy Svédországban folytassam a hokit.”

Gábor kilenc évesen kezdett el jégkorongozni, a sportágválasztását édesapja is befolyásolta, de neki is gyorsan megtetszett a gyors, kemény játék. Két évvel ezelőttig csatárként játszott, azóta azonban hátvédként is remekül megállja a helyét, az U18-as divízió I/B csoportos világbajnokságon is ezen a poszton erősítette a magyar csapatot. Eddigi egyik legnagyobb sikerének egyébként azt tartja, hogy a korosztályos válogatottal feljutottak a divízió I/A csoportba. A világbajnokság nagy élményt jelentett neki, de mint mondja, ezzel nem lehet megelégedni, folytatni kell a munkát, hogy minél jobb helyezést érjenek el a jövő évi vb-n.

Ugyancsak sikerként élte meg, hogy a MAC Budapest U18-as csapatával a második helyet szerezték meg az osztrák ifjúsági ligában. Annak ellenére, hogy úgy érzi, megérdemelték volna az elsőséget, amely az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáé lett, miután a döntő harmadik mérkőzésén hosszabbításban győzte le a nagy vetélytársat.

A legnagyobb erősségének azt tartja, hogy jól lát a pályán, és gyors döntéseket hoz. De persze minden területen fejlődni akar, és úgy véli, erre Svédországban komoly lehetősége lesz.

„Kint olyan gimnáziumba járok majd, amelyben a hokisoknak egyéni órarendje van. Ez lehetővé teszi a napi két jeges edzést, ezáltal szerintem minden szempontból javulhat a játékom. Izgatottan várom, hogy a svéd bajnokságban szerepelhessek, remélem, minél tovább jutunk az új csapatommal.”